Založ si blog

Dávať duchovný pokrm v pravý čas!

“Kto je ten verný a rozvážny otrok, ktorého jeho pán ustanovil nad svojím služobníctvom, aby mu dával pokrm v pravý čas? Ten otrok bude šťastný, ak jeho pán pri svojom príchode zistí, že to robí. Hovorím vám, ustanoví ho nad celým svojím majetkom.” – Matúš 24:45-47.

Dať im mäso v primeranom čase, alebo aj dať im správne jedlo. V paralelnej pasáži Lukáša 12:42, toto slovo znamená aj „odmerka alebo pevná porcia jedla alebo múky“. Prirovnanie nám prináša jednu funkciu Kristovho služobníka. Lenže má dodávať ľuďom duchovný pokrm, ktorý potrebujú na udržanie svojho duchovného života. Môže to byť „duchovné mlieko“ z 1. Petra 2:2, Hebrejom 5:12. 1. Korinťanom 3:2!

Alebo to môže byť ‚silné mäso‘ alebo ‚pevné jedlo‘. Existuje umenie duchovnej dietetiky, ktorá si vyžaduje takt a rozlišovanie, ako aj vernosť. Múdry sluha sa bude snažiť objaviť nielen správny druh jedla, ale aj ten správny čas na jeho podávanie. Zjavná paralela sa objavuje v bežnom výklade ‚správne rozdeľovať slovo pravdy‘ (2. Timotejovi 2:15)!

Je zaužívaná norma jedla tak, že na začiatku dňa sú raňajky, potom obed a až na konci dňa je večera. Nepodáva sa večera na raňajky a slabé jedlo na večeru! Podobne je to aj s duchovným pokrmom, podľa biblického princípu: “Preto keď už máme za sebou to základné učenie o Kristovi, usilovne spejme k zrelosti!” – Hebrejom 6:1-3.

Verný a rozvážny otrok Ježiša Krista bude ustanovený až po jeho druhom príchode, keď Pán preskúma duchovnú situáciu vo svojom Kresťanskom zbore pomazaných, a i vynesie rozsudok! No potom zlý otrok, ktorý si neplnil svoju úlohu verne, bude vyhodený do tmy zatratenia, lenže Verný Rozvážny Otrok bude vymenovaný nad všetkým jeho majetkom!

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

20.04.2024

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde: “Tieto [...]

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:47

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 120342x
Priemerná čítanosť článkov: 1450x

Autor blogu

Kategórie