Založ si blog

Kto je skutočne Veľký Babylon – 1

V minulom článku “Kto je skutočne Veľký Babylon” z biblickej knihy Zjavenie, napísanej pod inšpiráciou apoštolom Jánom, sme sa sústredili, ako dnešné vedenie spoločnosti Strážna Veža, napodobňujúc vodcov Izraelského národa v prvom storočí, zlomyseľne vzalo “kľúč poznania”, aby neprijali Spasiteľa, Ježiša Krista. Ďaľšia inšpirovaná stať z Písma má viac detailov:

“Potom prišiel jeden zo siedmich anjelov, ktorí mali sedem misiek, a povedal mi: „Poď, ukážem ti, ako bude vykonaný rozsudok nad vplyvnou prostitútkou, ktorá sedí na mnohých vodách, s ktorou sa dopúšťali nemravnosti králi zeme a obyvatelia zeme sa opíjali vínom jej nemravnosti… 

a odniesol ma v moci ducha na pustatinu. A tam som uvidel ženu, ktorá sedela na šarlátovom divom zvierati. Zviera bolo plné rúhavých mien a malo aj sedem hláv a desať rohov. Žena bola oblečená do purpuru, a do šarlátu, celá ozdobená zlatom, drahokamami a perlami. V svojej ruke mala zlatý pohár plný ohavností a nečistôt svojej nemravnosti, a potom na čele mala napísané záhadné meno: 

Veľký Babylon, matka prostitútok a ohavností zeme.“ Videl som, že tá žena je opitá krvou svätých a krvou Ježišových svedkov. Keď som ju uvidel, ostal som ohromený. „A prečo sa tak čuduješ?“ spýtal sa ma anjel. „Odhalím ti tajomstvo tej ženy a divého zvieraťa, ktoré ju nesie a má sedem hláv a desať rohov…Tá žena, ktorú si videl, predstavuje veľké mesto, ktoré vládne nad kráľmi zeme.“ – Zjavenie 17:1-18.

V prvom rade Boh Jehova cez svojich prorokov neadresoval falošné náboženstvá sveta ako “prostitútky”! Takýto výraz používali Boží proroci exkluzívne voči vedeniu Jehovovho národa Izraela, keď sa stále dopúšťal nevernosti! Vedenie SV pred dvoma dekádmi bolo spolčené s OSN počas viac ako 10 rokov, a posledne s nimi spolupracovalo na šírenie vakcím pre všetkých SJ!

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

20.04.2024

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde: “Tieto [...]

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 120501x
Priemerná čítanosť článkov: 1452x

Autor blogu

Kategórie