Založ si blog

Toľko kresťanských denominácií vo svete!

Z toľkých dnešných kresťanských denominácií, ako zistíme, ktorá je tá pravá? Keď Ježiš Kristus hovoril o tom, ako rozpoznať falošných prorokov, on vysvetlil, že strom poznáte podľa ovocia. Kresťanské ovocie je výsledkom nasledovania Krista a jeho učenia. Takže najprv musíme rozpoznať, čo učil Kristus, a potom by sme aj mali byť schopní rozoznať, kto nasleduje jeho učenie a kto nie. Vezmite si za príklad Kristovo učenie, že máme milovať blížneho. Jeden z Ježišových apoštolov, Ján, napísal toto:

“Podľa toho sa dajú spoznať Božie deti, aj Diablove deti: Ten, kto nekoná spravodlivosť, nepochádza z Boha, ani ten, kto nemiluje svojho brata. Lebo to je to posolstvo, ktoré ste počuli od začiatku, že máme milovať jeden druhého, lenže nie ako Kain, ktorý pochádzal z toho zlého a zabil svojho brata. A prečo ho zabil? Lebo jeho skutky boli zlé, ale skutky jeho brata boli dobré. Bratia, nedivte sa, že vás svet nenávidí. My vieme, že sme prešli zo smrti do života, lebo milujeme bratov. Kto nemiluje, zostáva v smrti.” – 1. Jána 3:10-14.

Z množstva náboženstiev, ktoré tvrdia, že nasledujú Kristovo učenie, koľké z nich to aj skutočne robia? Takmer všetky takzvané kresťanské náboženstvá, ale aj ich stúpenci sa zúčastňujú vo vojnách. V skutočnosti boli milióny svojimi duchovnými oklamané, aby si mysleli, že plnia svoju kresťanskú povinnosť tým, že sa prezlečia za vojakov, a aj zabijú tých, o ktorých sa hovorí, že sú ich nepriatelia. Pretože väčšina vojen, ktoré sa viedli v posledných storočiach, boli v Európe alebo sa do nich zapojovali aj takzvané kresťanské národy. Vojny sa tiež viedli práve medzi katolíkmi a protestantmi.

Na druhej strane je dobre známe, že Jehovovi svedkovia absolútne odmietajú vykonávať vojenskú službu, bez ohľadu na osobné náklady. Jehovovi svedkovia by boli radšej zabití, ako by sa mali stať vrahmi. Takže len v tejto jedninej otázke, je obrovský kontrast medzi svedkami Jehovovými a religionistami kresťanstva. Lenže zatiaľ čo existuje hŕstka siekt a kresťanských jednotlivcov, ktorí sa aj nazývajú pacifistami, takmer všetky náboženstvá kresťanstva, od katolíkov po evanjelických fundamentalistov, sú viac než ochotné spolu pochodovať do rytmu vojnových bubnov a zabíjať svojich blížnych.

Symbolizmus v biblickej knihe Zjavenie

26.03.2024

Už na samom začiatku inšpirovanej biblickej knihe Zjavenie apoštol Ježiša Krista, Ján, informoval členov duchovného Izraela týmito významnými slovami, aby nebol dôvod na neporozumenie významu poslednej knihy Biblie: “Toto je zjavenie, ktoré dal Boh Ježišovi Kristovi, aby ukázal svojim otrokom, čo sa má zakrátko stať. A Ježiš poslal svojho anjela, prostredníctvom [...]

JHVH – Všemohúci, Vševediaci, Večný Boh

20.03.2024

Meno Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom, podľa hebrejčiny, je písané štyrmi spoluhláskami, JHVH alebo aj YHWH, a vyslovené ako Jehova alebo Jahve, podľa rozličných prekladov Biblie. Podľa jedného slovníka meno Božie, Jehova alebo Jahwe je definované týmto spôsobom: “(Jehova) [príčinná forma, nedokonalý stav, hebr. sloveso ha·wahʹ (stať sa); čo [...]

Dnešné odpadlíctvo vedúceho zboru SV!

25.02.2024

Súčasné udalosti, oznámenia vedúceho zboru Strážnej Veže nás priviedli k rozhodnutiu, že nemôžeme podporiť to, čo považujeme za odpadnutie od pravého uctievania, ako je opísané v Biblii Ježišom Kristom a ako sa toho kresťania v prvom storočí stránili! Dokonca aj biblické princípy, ako boli vyučované a publikované pred COVID 19, sú bez komentára alebo tiež bez [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 112837x
Priemerná čítanosť článkov: 1428x

Autor blogu

Kategórie