Založ si blog

Symbolizmus v biblickej knihe Zjavenie

Už na samom začiatku inšpirovanej biblickej knihe Zjavenie apoštol Ježiša Krista, Ján, informoval členov duchovného Izraela týmito významnými slovami, aby nebol dôvod na neporozumenie významu poslednej knihy Biblie:

“Toto je zjavenie, ktoré dal Boh Ježišovi Kristovi, aby ukázal svojim otrokom, čo sa má zakrátko stať. A Ježiš poslal svojho anjela, prostredníctvom ktorého predložil zjavenie v symbolických obrazoch svojmu otrokovi Jánovi.” – Zjavenie 1:1.

To znamená, že bez porozumenia významu inšpirovaných biblických “symbolických obrazov” je nemožné porozumieť jej správnym spôsobom, nezáleží na akom svetskom vzdelaní je interpretácia založená! A interpretácií je nekonečné množstvo!

Jeden príklad: “Ale národy sa rozhnevali a prišiel tvoj hnev a určený čas súdiť mŕtvych a odmeniť tvojich otrokov prorokov a svätých a tých, ktorí sa boja tvojho mena, malých i veľkých, a zničiť tých, ktorí ničia zem.“ – Zjavenie 11:18.

Biblický Preklad Nového Sveta Svätých Písiem Strážnej Veže nám k významu slova “zem” ponúka verš v 1. Mojžišovej 6:11 – “A keď sa pravý Boh pozrel na zem, videl, že je plná skazenosti a násilia.”

A výsledkom bolo zničenie ľudstva Potopou s výnimkou Noácha a jeho rodiny – 8 osôb! Čo nám z toho vyplýva? Všetci ľudia pred Potopu hovorili jeným jazykom, akoby boli len jedným národom, ktorý sa stal skazeným démonmi!

Aplikovaním princípu z prvej Knihy Biblie na biblický výraz v poslednej knihe Zjavenie prídeme k správnemu pochopeniu, že “zem” v Zjavení sa vzťahuje len na jeden jediný duchovný národ Stvoriteľa, Jehovu Boha – spoločnosť Strážna Veža!

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

20.04.2024

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde: “Tieto [...]

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 120635x
Priemerná čítanosť článkov: 1453x

Autor blogu

Kategórie