Založ si blog

JHVH – Všemohúci, Vševediaci, Večný Boh

Meno Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom, podľa hebrejčiny, je písané štyrmi spoluhláskami, JHVH alebo aj YHWH, a vyslovené ako Jehova alebo Jahve, podľa rozličných prekladov Biblie. 

Podľa jedného slovníka meno Božie, Jehova alebo Jahwe je definované týmto spôsobom: “(Jehova) [príčinná forma, nedokonalý stav, hebr. sloveso ha·wahʹ (stať sa); čo znamená „spôsobuje stať sa“].

Vo väčšine biblických prekladov sa o Božom mene hovorí takto: “Nech ľudia vedia, že tvoje meno je Jehova a že len ty si Najvyšší nad celou zemou.” – Žalm 83:18. Najvyšší, tiež Všemohúci, Vševedúci a Večný!

Len ambiciózne, podlé, naničhodné a kruté bytosti, na nebi, ale aj na Zemi, zaslepené svojou sebeckou osobnosťou sú schopné si znevážiť štedrý dar života a vzbúriť sa proti Všemohúcemu a zároveň Vševediacemu Stvoriteľovi života!

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

20.04.2024

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde: “Tieto [...]

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 120648x
Priemerná čítanosť článkov: 1454x

Autor blogu

Kategórie