Založ si blog

Začiatok histórie ľudstva sa zopakuje!

Celý Starý Zákon alebo Hebrejske Písma sú plné predobrazov, ale vzťahujúcich sa na Mesiáša, osloboditeľa Izraela, Ježiša Krista a jeho nebeskú nevestu pozostávajúcu z jeho 144 000 pomazaných bratov a adoptovaných synov Jehovu Boha! Jeden ďalší príklad:

“Lebo to je to posolstvo, ktoré ste počuli od začiatku, že máme milovať jeden druhého, nie ako ten Kain, ktorý pochádzal z toho zlého a zabil svojho brata. A prečo ho zabil? Lebo jeho skutky boli zlé, ale skutky jeho brata boli dobré.” 1. Jána 3:11, 12.

Ako sa v konci časov splnia inšpirované slová apoštola Jána? V druhom príchode Ježiša Krista (Hebrejom 8:28), keď Ježiš Kristus začne so súdom Domu Jehovu Boha, odmení verných pomazaných, vyhodí zlých do tmy, kde bude ich škrípanie zubov a plač!

Potom zlý otrok (ako Kain) začne prenasledovať verného (podobného Ábelovi), aby v konečnom dôsledku ho s pomocou väčšiny iných oviec, ale hlavne s vládami sveta (ako spojenec OSN) usmrtil, ako to na samom začiatku urobil Kain s Ábelom!

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

20.04.2024

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde: “Tieto [...]

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

EÚ / Európska únia /

Anketa s jednotkami eurokandidátok. Dokázali sme sa vysporiadať s členstvom v EÚ?

05.05.2024 08:00

Denník Pravda oslovil s rovnakými otázkami lídrov kandidátnych listín do Európskeho parlamentu, no niektoré politické subjekty neodpísali.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 121681x
Priemerná čítanosť článkov: 1466x

Autor blogu

Kategórie