Založ si blog

Kto aj dnes skutočne kontroluje svet!

Napriek inšpirovaným (absolútne pravdivým) slovám apoštola Ježiša Krista, Jána, v jeho prvom liste: “Vieme, že pochádzame z Boha, ale celý svet je v moci toho zlého (Satana Diabla).” (1. Jána 1:19), musíme si uvedomiť, že Stvoriteľ vesmíru a všetkého života v ňom, Jehova Boh, a zároveň aj jeho teraz už nesmrteľný syn, Ježiš Kristus, ktorému bola zverená vláda nad celým vesmírom, nedovolia, aby najväčší vesmírny nepriateľ , Satan Diabol s jeho démonmi, urobil viac škody, ako im bolo povolené!

Tak, ako Satan Diabol a jeho démoni sú ľudskej rodine neviditeľné osoby, aj keď ďaleko mocnejšie a inteligentnejšie, aj Stvoriteľ Jehova Boha a jeho syn, už oslávený Ježiš Kristus, s ich miliardami anjelov na nebi, sú ľuďom neviditeľní! Napriek tomu môžeme pozorovať všetko, čo sa deje na našej planéte Zem, a chápať, kto je autorom vetkých dejov života okolo nás! Božia večná Kniha, Biblia, nás informuje o všetkom, čo sa deje, kto je toho autorom, prečo bolo povolené, a kedy to konečne pominie!

Dnešná aktivita Stvoriteľa, Jehovu Boha, je vysvetlená v krátkom inšpirovanom verši v knihe Žalmov takto: “Jehova (Boh) povedal môjmu Pánovi (dnes už oslávenému Ježišovi):’Seď po mojej pravici, kým ti nepoložím tvojich nepriateľov ako podnož pod nohy’.“ (Žalm 110:1) Aj keď Jehova Boh povolil (z legálnych dôvodov) Satanavi Diablovi a jeho démonom určitú moc vplyvu na ľudskú rodinu, bolo to povolené len dočasne, až kým sa nevyriešia všetky legálne otázky života!

Na druhej strane aktivita Božieho jedinečného syna, Ježiša Krista, až do jeho druhého príchodu je opísaná inšpirovanými slovami Krista ako Kráľa: “Dostal som všetku moc v nebi a na zemi. Preto choďte a robte učeníkov z ľudí všetkých národov, krstite ich v mene Otca a Syna a svätého ducha a učte ich dodržiavať všetko, čo som vám prikázal. A ja budem s vami po všetky dni až do konca tohto usporiadania sveta.“ (Matt 28:18-20) Dobrá správa o Božom večnom Kráľovstve už je známa celému ľudstvu!

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

20.04.2024

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde: “Tieto [...]

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 120945x
Priemerná čítanosť článkov: 1457x

Autor blogu

Kategórie