Založ si blog

Kedy už začne biblický čas konca!

Biblický čas konca je pomenovaný starovekými Božími prorokmi ako Deň Jehovu Boha, ale od čias Ježiša Krista ho poznáme ako Deň nášho Pána, ktorý bol zjavený apoštolovi Jánovi a opísaný v jeho inšpirovanej biblickej knihe Zjavenie týmito slovami:

“Pod vplyvom ducha som sa dostal do Pánovho dňa, počul som za sebou silný hlas, ktorý znel ako zvuk trúbky a hovoril: ‚A čo vidíš, napíš do zvitku a pošli siedmim zborom: do Efezu, Smyrny, Pergamu, Tyatíry, Sárd, Filadelfie a Laodicey‘.“ – Zjavenie 1:10, 11.

Je potrebné si na samom začiatku uvedomiť, že Nová Zmluva alebo Grécke Inšpirované Slová, boli exkluzívne písané Kristovým apoštolom a učeníkom, jeho pomazaným bratom a vyvoleným adoptovaným synom Jehovu Boha, tvoriacim s Ježišom Kristom Božie nebeské Kráľovstvo!

A preto na otázku Kristových apoštolov ohľadne konca židovského systému vecí alebo zničenia Božieho slávneho mesta a tiež jeho impozantného Svätého Chrámu rímskymi vojakmi v roku 70 n.l., musíme podľa toho pochopiť aj jeho prorocké slová:

“Dajte si pozor, aby vás nikto neoklamal, lebo mnohí prídu v mojom mene a povedia: ‚Ja som Kristus,‘ a mnohých oklamú. Budete počuť hluk boja a správy o vojnách. No nezľaknite sa. To sa musí diať, ale ešte to nebude koniec.” – Matúš 24:4-6.

Výraz “koniec” v horecitovanom verši sa vzťahuje na biblický “čas konca”, ktorý začne Veľkým Súžením, pretože to bude začiatok konca alebo čas Božieho súdu vykonaný Ježišom Kristom a podľa inšpirovaných slov apoštola Petra, začne sa “od Božieho domu” – 1. Petra 4:17.

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

20.04.2024

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde: “Tieto [...]

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 120937x
Priemerná čítanosť článkov: 1457x

Autor blogu

Kategórie