Založ si blog

Poviem Vám Božie Sväté Tajomstvo – 3

GRÉCKE slovo mystérion je v Preklade nového sveta Svätých písiem preložené 25-krát ako „sväté tajomstvo“ a 3-krát ako „tajomstvo“. Tajomstvo označené ako sväté musí byť naozaj dôležité! Každý, kto mal výsadu dozvedieť sa takéto tajomstvo, by sa mal cítiť vysoko poctený, lebo bol považovaný za hodného mať spoločné tajomstvo so Zvrchovaným Bohom vesmíru.

V Novom Zákone to znamená také, ktorý môže byť oznámené iba Božským zjavením, lebo presahuje prirodzenú ľudskú schopnosť chápania, a je oznámený takým spôsobom a v takom čase, ako to určil Boh, a iba tým ľuďom, ktorí sú osvietení Jeho Duchom. V bežnom zmysle tajomstvo naznačuje zadržanie poznania; jeho biblický význam je zjavená pravda. 

Preto sa s týmto slovom spájajú predovšetkým výrazy oznámené, zjavené, odhalené, kázané, pochopené, rozširované. Najznámejšie je Zjavenie apoštola Jána, ktoré mu bolo dané koncom prvého storočia nášho letopočtu v čase keď bol väzňom na ostrove Patmos a ktoré sa vzťahuje na  prorocky Pánov deň, ktorý sa volá v Starom Zákone deň Jehovu Boha:

“Pod vplyvom ducha som sa dostal do Pánovho dňa a počul som za sebou silný hlas, ktorý znel ako zvuk trúbky, ktorý hovoril: ‚Čo vidíš, napíš do zvitku a pošli siedmim zborom: Efezu, Smyrny, Pergamu, Tyatíry, Sárd, Filadelfie, Laodicey’.“ – Zjavenie 1: 10, 11. Tento Pánov deň je dlhý tri a pol roka, presne ako čas, kde Ježiš Kristus ako pomazaný alebo Kristus oznámil židom dobrú správu o Božom Kráľovstve až do svojej mučeníckej smrti v roku 33 n.l.!

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

20.04.2024

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde: “Tieto [...]

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom Egypta a Kataru na prímerie v Pásme Gazy

06.05.2024 19:11

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť aj časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 121838x
Priemerná čítanosť článkov: 1468x

Autor blogu

Kategórie