Založ si blog

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde:

“Tieto prikázania, ktoré ti dnes dávam, nie sú pre teba príliš ťažké ani nedosiahnuteľné. Nie sú v nebi, aby si mohol povedať: ‚Kto vystúpi do neba a prinesie nám ich, aby sme si ich vypočuli a mohli ich dodržiavať?’ Nie sú ani za morom, aby si mohol povedať: ‚Kto sa preplaví cez more a prinesie nám ich, aby sme si ich vypočuli a mohli ich dodržiavať?‘ Tieto slová máš veľmi blízko, sú v tvojich ústach a v tvojom srdci, aby si mohol podľa nich konať.”5. Mojžišova 30:11–14.

Takže teória, že v Tóre alebo v Starom Zákone, napísanom pod inšpiráciou Mojžišom, významným prorokom Jehovu Boha a Stvoriteľa vesmíru, sú skryté Božie posolstvá, so skrýtým významom, má korene v kabale či v tradičnom židovskom mysticizme, ktorý používa to, čo apoštol Peter nazýva „umelo vymyslené“ metódy na výklad Písma:

“Keď sme vás oboznamovali s mocou a prítomnosťou nášho Pána Ježiša Krista, nedržali sme sa vymyslených falošných historiek, ale hovorili sme vám o jeho veľkolepej sláve, ktorú sme videli na vlastné oči. Túto česť a slávu dostal od Boha, Otca, ktorý bol zdrojom tejto veľkolepej slávy a vyhlásil: „Toto je môj syn, môj milovaný, z ktorého mám radosť.“ Počuli sme, ako tieto slová zazneli z neba, keď sme s ním boli na svätom vrchu.” — 2. Petra 1:16.

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

Taká cenzúra nebola ani v komunizme!

31.03.2024

Zatiaľ čo v minulosti existovala cenzúra v takzvaných komunistických štátoch, dnes existuje cenzúra na celom svete! A to dokazuje, že zdrojom komunistickej (lenže aj socialistickej a tiež necistickej) myšlienky je tá identita, impérium, o ktorej prorocky predpovedala Biblia v knihe Daniela, napísaná prorokom Danielom: “Ku koncu ich kraľovania, keď zlo priestupníkov dosiahne [...]

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 121477x
Priemerná čítanosť článkov: 1464x

Autor blogu

Kategórie