Založ si blog

Jediná pravdivá veda celosvetovo!

Aký rozšírený je vedecký podvod? Najväčšia všeobecná vedecká spoločnosť na svete, Americká asociácia pre rozvoj vedy, nedávno zaslala prieskumy na túto tému 1 500 členom. Zo 469 vedcov, ktorí odpovedali, 27 % „verí, že sa za posledných 10 rokov stretli alebo boli svedkami vymysleného, falšovaného alebo plagiátneho výskumu“, uvádza časopis Science. 

Len 2 % sa domnievajú, že podvody sú na ústupe; 37 % má pocit, že je na vzostupe. Z tých, ktorí sa stretli s podvodom, 27 % uviedlo, že s tým nič neurobili, a iba 2 % verejne spochybnili údaje, o ktorých mali podozrenie, že sú falošné. Pokiaľ ide o príčiny všetkých podvodov, vedci uviedli mnohé, napríklad tvrdú súťaž o zverejnenie zistení ako prvé a získanie vládnych grantov a verejného uznania.

Súhlasí veda s Bibliou? Odpoveď Biblie je áno, hoci Biblia nie je vedeckou učebnicou, je presná, keď sa zmieňuje o veciach vedy. Zamyslime sa nad niekoľkými príkladmi, ktoré ukazujú, že veda a Biblia sa zhodujú a že Biblia obsahuje vedecké fakty, ktoré sa značne líšili od viery mnohých ľudí žijúcich v čase, keď bola napísaná:

  • Vesmír mal začiatok. (1. Mojžišova 1:1) Naproti tomu mnohé staroveké mýty opisujú vesmír nie ako stvorený, ale ako organizovaný z existujúceho chaosu. Babylončania verili, že bohovia, ktorí zrodili vesmír, pochádzajú z dvoch oceánov. Iné legendy hovoria, že vesmír vznikol z obrovského vajca.

● Vesmír je každodenne riadený racionálnymi prírodnými zákonmi, nie rozmarmi božstiev. (Jób 38:33; Jeremiáš 33:25) Mýty z celého sveta učia, že ľudia sú bezmocní pred nepredvídateľnými a niekedy nemilosrdnými činmi bohov.

● Zem je zavesená v prázdnom priestore. (Jób 26:7) Mnoho starovekých národov verilo, že svet je plochý disk podopieraný obrom alebo zvieraťom, ako je byvol alebo korytnačka.

● Rieky a pramene sú napájané vodou, ktorá sa vyparila z oceánov a iných zdrojov a potom spadla späť na zem ako dážď, sneh alebo krupobitie. (Jób 36:27, 28; Kazateľ 1:7; Izaiáš 55:10; Ámos 9:6) Starovekí Gréci si mysleli, že rieky sú napájané podzemnou vodou z oceánov, a táto myšlienka pretrvala až do 18. storočia.

● Hory stúpajú a klesajú a dnešné hory boli kedysi pod oceánom. (Žalm 104:6, 8) Naproti tomu viaceré mýty hovoria, že hory v súčasnej podobe vytvorili bohovia.

● Hygienické postupy chránia zdravie. Zákon daný izraelskému národu obsahoval nariadenia o umývaní sa po dotyku mŕtveho tela, karanténe ľudí s infekčnou chorobou a bezpečnom odstraňovaní ľudského odpadu. (3. Mojžišova 11:28; 13:1–5; 5. Mojžišova 23:13) Naproti tomu jeden z egyptských prostriedkov, ktoré sa používali, keď boli dané tieto príkazy, vyžadoval naniesť na otvorenú ranu zmes, ktorá obsahovala ľudské exkrementy.

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

20.04.2024

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde: “Tieto [...]

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 120435x
Priemerná čítanosť článkov: 1451x

Autor blogu

Kategórie