Založ si blog

JS opúšťajú kľúčový princíp – doktrínu!

Svedkovia Jehovovi potichu upustili od predpovede, že ľudia žijúci v roku 1914 sa dožijú Kristovho kráľovstva na zemi, ako hlavná doktrína, ktorú ponúkala sekta zvestovaním od dverí k dverám počas asi 150 rokov!

Niektorí bývalí svedkovia predpovedajú, že zmena poškodí zvestovanie asi 8-miliónovej globálnej organizácie a hlboko vyruší dlhoročných členov, ktorí robili osobné a finančné rozhodnutia na základe prísľubu, že čoskoro budú žiť v nebii alebo na zemi.

Teraz už opustená zásada vychádzala z výkladu sekty o biblickom odkaze na generáciu, ktorú svedkovia spojili s rokom 1914, vyhlasujúc, že Kráľovstvo Božie bude založené na zemi skôr, ako táto generácia vymrie!

Aj tí najmladší ľudia, ktorí žili v roku 1914, však už majú najmenej 80 rokov a ich rady sa veľmi rýchlo zmenšujú. Bývalý vodca svedkov to nazýva monumentálnou zmenou a prichádzajú správy od členov, ktorých tento krok trápi!

Symbolizmus v biblickej knihe Zjavenie

26.03.2024

Už na samom začiatku inšpirovanej biblickej knihe Zjavenie apoštol Ježiša Krista, Ján, informoval členov duchovného Izraela týmito významnými slovami, aby nebol dôvod na neporozumenie významu poslednej knihy Biblie: “Toto je zjavenie, ktoré dal Boh Ježišovi Kristovi, aby ukázal svojim otrokom, čo sa má zakrátko stať. A Ježiš poslal svojho anjela, prostredníctvom [...]

JHVH – Všemohúci, Vševediaci, Večný Boh

20.03.2024

Meno Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom, podľa hebrejčiny, je písané štyrmi spoluhláskami, JHVH alebo aj YHWH, a vyslovené ako Jehova alebo Jahve, podľa rozličných prekladov Biblie. Podľa jedného slovníka meno Božie, Jehova alebo Jahwe je definované týmto spôsobom: “(Jehova) [príčinná forma, nedokonalý stav, hebr. sloveso ha·wahʹ (stať sa); čo [...]

Dnešné odpadlíctvo vedúceho zboru SV!

25.02.2024

Súčasné udalosti, oznámenia vedúceho zboru Strážnej Veže nás priviedli k rozhodnutiu, že nemôžeme podporiť to, čo považujeme za odpadnutie od pravého uctievania, ako je opísané v Biblii Ježišom Kristom a ako sa toho kresťania v prvom storočí stránili! Dokonca aj biblické princípy, ako boli vyučované a publikované pred COVID 19, sú bez komentára alebo tiež bez [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 112819x
Priemerná čítanosť článkov: 1428x

Autor blogu

Kategórie