Založ si blog

Sú zodpovední za hriechy svojich vodcov!

Sú Jehovovi svedkovia zodpovední za hriechy svojich vodcov, konkrétne za hriechy samotného Vedúceho Zboru a samej spoločnosti Strážna Veža? Aby sme dospeli k správnej biblickej odpovedi, konkrétne či sme zodpovední za hriechy našich vodcov, uvažujme o nasledujúcich inšpirovaných biblických veršoch z knihy Skutky apoštolov, napísanej pod inšpiráciou lekárom Lukášom:

“Tohto muža, ktorý vám bol vydaný v súlade s Božím stanoveným zámerom a poznaním budúcich vecí, ste rukami zločincov pribili na kôl a usmrtili.” – Skutky 2_23. “Keď to počuli, bodlo ich pri srdci a povedali Petrovi a ostatným apoštolom: „Bratia, čo máme robiť?“ Peter im povedal: „Robte pokánie a nech sa každý z vás dá pokrstiť v mene Ježiša Krista, aby vám boli odpustené hriechy, a dostanete dar svätého ducha.” – Skutky 2:37, 38.

Z vyššie uvedených veršov Písma je zrejmé, že Peter obvinil CELÝ NÁROD Izraela s hriechom vraždy Ježiš Krista! Väčšina študentov Biblie však vie, že to boli hlavne farizeji a náboženskí vodcovia, ktorí vlastne spôsobil smrť Ježiša a nie obyvatelia Izraela. Prečo to teda apoštol Peter tak povedal obyvateľom Jruzaléma a v skutku členom celého národa?

V skutočnosti apoštol Peter mohol obviniť celý izraelský národ za tento hriech kvôli tomu, čo sa nazýva ‚komunitná vina‘. Toto je niečo, čo sa židovský národ naučil prostredníctvom Božieho zákona k jeho ľuďom. Skvelý príklad ‚komunitnej viny’ vo Svätom Písme je pre nás znázornený v Zjavení 18:4, kde Boh vyhlasuje, že všetci členovia jeho národa musia vyjsť y Veľkého Babylonu:

A počul som iný hlas z neba, ktorý volal: „Vyjdite z neho (z Balylonu Veľkého), ľud môj, aby ste aj vy neniesli vinu za jeho hriechy a aby vás nepostihol rovnaký trest. Lebo jeho hriechy sa nahromadili až po nebo a Boh si spomenul na jeho zlé skutky.” – Zjavenie 18:4, 5.

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

20.04.2024

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde: “Tieto [...]

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Kuba

Rusko verbuje do armády stovky Kubáncov, láka ich na vysoké platy a ruské pasy

05.05.2024 14:30

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa údajne pripojili k ruským ozbrojeným silám stovky Kubáncov, vyplýva z uniknutých dokumentov.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 121717x
Priemerná čítanosť článkov: 1466x

Autor blogu

Kategórie