Založ si blog

Sú zodpovední za hriechy svojich vodcov!

Sú Jehovovi svedkovia zodpovední za hriechy svojich vodcov, konkrétne za hriechy samotného Vedúceho Zboru a samej spoločnosti Strážna Veža? Aby sme dospeli k správnej biblickej odpovedi, konkrétne či sme zodpovední za hriechy našich vodcov, uvažujme o nasledujúcich inšpirovaných biblických veršoch z knihy Skutky apoštolov, napísanej pod inšpiráciou lekárom Lukášom:

“Tohto muža, ktorý vám bol vydaný v súlade s Božím stanoveným zámerom a poznaním budúcich vecí, ste rukami zločincov pribili na kôl a usmrtili.” – Skutky 2_23. “Keď to počuli, bodlo ich pri srdci a povedali Petrovi a ostatným apoštolom: „Bratia, čo máme robiť?“ Peter im povedal: „Robte pokánie a nech sa každý z vás dá pokrstiť v mene Ježiša Krista, aby vám boli odpustené hriechy, a dostanete dar svätého ducha.” – Skutky 2:37, 38.

Z vyššie uvedených veršov Písma je zrejmé, že Peter obvinil CELÝ NÁROD Izraela s hriechom vraždy Ježiš Krista! Väčšina študentov Biblie však vie, že to boli hlavne farizeji a náboženskí vodcovia, ktorí vlastne spôsobil smrť Ježiša a nie obyvatelia Izraela. Prečo to teda apoštol Peter tak povedal obyvateľom Jruzaléma a v skutku členom celého národa?

V skutočnosti apoštol Peter mohol obviniť celý izraelský národ za tento hriech kvôli tomu, čo sa nazýva ‚komunitná vina‘. Toto je niečo, čo sa židovský národ naučil prostredníctvom Božieho zákona k jeho ľuďom. Skvelý príklad ‚komunitnej viny’ vo Svätom Písme je pre nás znázornený v Zjavení 18:4, kde Boh vyhlasuje, že všetci členovia jeho národa musia vyjsť y Veľkého Babylonu:

A počul som iný hlas z neba, ktorý volal: „Vyjdite z neho (z Balylonu Veľkého), ľud môj, aby ste aj vy neniesli vinu za jeho hriechy a aby vás nepostihol rovnaký trest. Lebo jeho hriechy sa nahromadili až po nebo a Boh si spomenul na jeho zlé skutky.” – Zjavenie 18:4, 5.

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

20.04.2024

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde: “Tieto [...]

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 120504x
Priemerná čítanosť článkov: 1452x

Autor blogu

Kategórie