Založ si blog

Otázky o živote sú nekonečné!

Aj keď všetko okolo ná sa hemží životom, zvieracím, rastlinným, vodným a vzdušným, vedci a skúmatelia nemajú odpovede na všetky otázky života. Prečo je to tak? V prvom rade ani vedcom sa nepodarilo dať spoľahlivé odpovede na všetky otázky o vzniku života a jeho zmyslu. Jeden vedec na univerzite povedal, že ani zďaleka sa im doteraz dokonale nepodarilo presne zistiť vznik vesmíru a ešte menej jeho význam. A dodnes si pamätám na jedného vzdelaného človeka, ktorý s úsmevom konštatoval, že s veľkosťou vesmíru nám jeho Stvoriteľ chcel dokázať, že aj večný život nebude nudný!

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

Taká cenzúra nebola ani v komunizme!

31.03.2024

Zatiaľ čo v minulosti existovala cenzúra v takzvaných komunistických štátoch, dnes existuje cenzúra na celom svete! A to dokazuje, že zdrojom komunistickej (lenže aj socialistickej a tiež necistickej) myšlienky je tá identita, impérium, o ktorej prorocky predpovedala Biblia v knihe Daniela, napísaná prorokom Danielom: “Ku koncu ich kraľovania, keď zlo priestupníkov dosiahne [...]

Symbolizmus v biblickej knihe Zjavenie

26.03.2024

Už na samom začiatku inšpirovanej biblickej knihe Zjavenie apoštol Ježiša Krista, Ján, informoval členov duchovného Izraela týmito významnými slovami, aby nebol dôvod na neporozumenie významu poslednej knihy Biblie: “Toto je zjavenie, ktoré dal Boh Ježišovi Kristovi, aby ukázal svojim otrokom, čo sa má zakrátko stať. A Ježiš poslal svojho anjela, prostredníctvom [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 81
Celková čítanosť: 117939x
Priemerná čítanosť článkov: 1456x

Autor blogu

Kategórie