Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11. apríla 2024, istrazca, Biblia život

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom:

“V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky Jeruzalem bol predobrazom takzvaného kresťanstva. Lebo podmienky, aké vládli v nevernom Jeruzaleme, napríklad modlárstvo, úplatkárstvo a úžerníctvo, nám bezpochyby pripomínajú stav v takzvanom Kresťanstve. Ale čo sa stalo v posledných rokoch?

V našich publikáciách sa upustilo od vysvetľovania proroctiev na základe obrazov-predobrazov a ich splnenia. Tento prístup volíme iba vtedy, ak nám na to dáva podklad sama Biblia. Je v Biblii jasný podklad na to, aby sme mohli Jeruzalem považovať za predobraz takzvaného kresťanstva? Nie!? A ako to odôvodňujú:

Zamyslime sa: Jeruzalem bol istý čas centrom čistého uctievania a časom sa jeho obyvatelia stali odpadlíkmi. Naproti tomu takzvané kresťanstvo nikdy neuctievalo Boha čistým spôsobom. Od svojho vzniku vo štvrtom storočí n. l. vždy vyučovalo falošné náuky! A okrem toho sa tie isté náuky praktizujú až dodnes!

Okrem toho keď Jeruzalem zničili Babylončania, Jehova ho obnovil, a tak sa opäť stal centrom čistého uctievania a mal Jehovovu priazeň. Ale takzvané kresťanstvo nikdy nemalo Božiu priazeň, a keď bude vo veľkom súžení zničené, už nikdy nebude obnovené! A potom pokračujú:

K akému záveru nás to vedie? Keď skúmame biblické proroctvá, ktoré sa splnili na nevernom Jeruzaleme, možno si pomyslíme: Toto alebo tamto je presne ako v takzvanom kresťanstve. Ale nezdá sa, že by existoval biblický podklad na to, aby sme mohli Jeruzalem považovať za predobraz takzvaného kresťanstva.”

No pravdaže nemôžu Kresťanstvo považovať za protiobraz neverného Jeruzaléma, pretože v Kresťanstve nikdy neexistovalo pravé uctievanie (alebo inými slovami svetské Kresťanstvo nikdy nebolo v Zmluve s pravým Bohom, Jehovovom)! Lebo protiobrazom neverného Jeruzaléma je dnešná spoločnosť Strážna Veža (ktorá tvrdí, že je v Zmluve)!