Čierna mágia a podprahové vyobrazenia!

17. mája 2023, istrazca, Biblia

Po zvážení histórie mnohých podprahových experimentov už vidíme, že podprahové vyobrazenia nie sú len čierna mágia – je v tom až skutočná veda! Bez ohľadu na to, ako veľmi chceme mať svoje reakcie pod kontrolou, no ak im budeme vystavení, tak budeme podliehať ich vonkajším vplyvom, i bez toho, aby sme si to vôbec osobne uvedomovali.

Čierna mágia, ktorá je tiež známa ako temná mágia, sa tradične vzťahuje na použitie nadprirodzených síl alebo mágie na zlé a sebecké účely, konkrétne na sedem magických umení zakázaných kánonickým biblickým zákonom, ako to vysvetlil Johannes Hartlieb v roku 1456. V roku 1597 kráľ Jakub VI. a I. vydal spisovne pojednanie Daemonologie!

Bola to dizertačná práca popisujúca súčasnú nekromanciu a historické vzťahy medzi rôznymi metódami veštenia používanými v čiernej mágii. A táto kniha je považovaná za jeden z hlavných zdrojov, ktoré W. Shakespeare použil pri napísaní Macbetha. A počas svojho štipendijného obdobia poskytol A. E. Waite komplexný prehľad praktík čiernej mágie, rituálov a tradícií v knihe The Book of Ceremonial Magic.

Lenže za posledných niekoľko dekád sa ukázalo, že literatúra Strážnej veže obsahuje groteskné, satanské, podprahové obrazy, aj mnohé nespočetné okultné symboly. A tak podľa dôkazov prítomných v mnohých webových stránkach a publikáciach spoločnosti Strážna Veža, podprahové umelecké vyobrazenia sa stali oveľa sofistikovanejšími ako nemotorné amatérske obrazy!