Vládnem ako kráľovná a nie som vdova!

2. apríla 2023, istrazca, Biblia

Tento článok je pokračovanie minulého článku pod menom “Kto je dnes skutočne Veľký Babylon!” z 13. Marca 2023. Citácie boli z knihy Zjavenie, kapitola 18, verše 2, 3, a 4. Meno Veľký Babylon je označené ako ‘záhadné meno‘ a je adreovaný v mužskom rode, keď sa o ňom hovorí ako o ‘veľkom meste’, ale v ženskom rode, keď je adresovaný ako ‘prostitútka’! Spoločnosť SV ho definuje ako ‘svetové impérium falošného náboženstva’, ale bližšie štúdium tohoto ‘záhadného mesta’, v skutočnosti záhadného ‘Veľkého Mesta‘ nám prezrádza, že sa jedná o anti-typický duchovný Jeruzalém, ktorý vlastne v očiach Stvoriteľa, Jehovu Boha, bol Veľké Mesto, pretože to bolo jediné mesto na celej Zemi, ktoré nieslo meno Veľkého Boha! Apoštol Ján informuje:

“A počul som iný hlas z neba, ktorý volal: ‚Vyjdite z neho, ľud môj, aby ste aj vy neniesli vinu za jeho hriechy a aby vás nepostihol rovnaký trest. Lebo všetky jeho hriechy sa nahromadili až po nebo a Boh si spomenul na jeho zlé skutky. Urobte mu to, čo on robil iným, a odplaťte mu to dvojnásobne. Namiešajte mu do pohára dvojnásobok toho, čo dával piť iným. Do akej miery sa sám oslavoval a žil v nehanebnom prepychu, do takej miery mu dajte trápenie a smútok. Lebo si v srdci hovorí: ‚Vládnem ako kráľovná, nie som vdova a nikdy nebudem smútiť.‘Preto ho v jednom dni zasiahnu rany: smrť, smútok a hlad. A bude spálený ohňom, lebo Boh Jehova, ktorý ho odsúdil, je silný‘.” – Zjavenie 18:4-8.

Svetová spoločnosť Strážna Veža, pod vedením Vedúceho Zboru Svedkov Jehovových, pozostávajúci dnes z 9 členov takzvaných pomazaných bratov Krista a adoptovaných synov Jehovu Boha, sa predstavuje celému svetu ako pozemská časť Božej nebeskej organizácie, či jeho ‘manželky’, oproti Božej minulej ‘manželky‘ (Galatským 4:24) vo forme starodáveho národa Izraela, s ktorým sa ‚rozviedol‘ po tom, ako zavraždili jeho jednosplodeného syna, Ježiša Krista! Napriek tomu, že verejne prehlasuje, že ‘vládne ako kráľovná a nie je vdova a nikdy nebude smútiť’, bude súdená ako ‘prostitútka‘ pre svoje tajné členstvo v OSN počas asi 10 rokov od roku 1991 až do roku 2001, keď to bolo verejne ukázané v časopise Guardian v Spojenom Kráľovstve, okrem iných priestupkov!     

A hlas Božieho anjela (ktorý má veľkú moc a jeho sláva osvietila zem – Zjav. 18:1), v tom prípade archanjela Michaela, žijúceho na Zemi pred asi 2 000 rokmi ako dokonalý muž z Nazaretu, Ježiša Krista, povzbudivo volá k Božiemu národu, jeho verným členom, ktorí boli ‘uväznení‘ v Spoločnosti Strážna Veža, pod kontrolou Vedúceho Zboru (ako ‘kráľi‘ a ich pomocných starších ‘princov’) celosvetového spočenstva: “Vyjdite z neho, ľud môj, aby ste aj vy neniesli vinu za jeho hriechy a aby vás nepostihol rovnaký trest. Lebo jeho hriechy sa nahromadili až po nebo a Boh si spomenul na jeho zlé skutky…lebo v tom meste sa našla krv prorokov, svätých a všetkých, ktorí boli zabití na zemi.“ – Zjavenie 18:4-24.