Založ si blog

Menia otázky pre krst svedkov Jehovových!

Spoločnosť Strážna Veža si počas minulého 35-ročného funkčného obdobia Vedúceho Zboru urobila drastické a neúctivé zásahy do postavenia Jehovu Boha ako najvyššieho Zvrchovaného Vládcu v kresťanskom zbore!

Spoločnosť Strážna veža zneužila svoju autoritu, a akoby sa umiestnila na úroveň s Bohom Jehovom! Svojimi činmi si upevnili rovnaké postavenie ako Jehova Boh v Jeho vlastnom chrámovom usporiadaní! (Pozri 2. Tes. 2:3, 4) 

A to všetko, samozrejme, uniklo pozornosti miliónom dôverčivých jednotlivcov v zbore Jehovových svedkov na celom svete! Jedným z pozoruhodných príkladov, ako sa to robí, sú ich jemné zmeny v otázkach pre kandidátov na krst od roku 1985. 

Aby sme teraz skutočne videli ale drastický rozdiel, všimnime si staré otázky na krst kandidátov svedkov Jehovových pred týmto rokom 1985, a ktoré sú sú nasledovné:

1) Rozpoznal si sa ako hriešnik a človek, ktorý potrebuje spasenie od Jehovu Boha? A uznal si že táto spása predchádza od neho a cez jeho výkupcu, Ježiša Krista?

2) Na základe tejto viery v Boha a v jeho zaopatrenom vykúpení si sa bezvýhradne oddal Jehovovi Bohu, aby si odteraz plnil jeho vôľu tak, ako je tá vôľa už zjavená skrze Krista Ježiša a skrze Božie Slovo ako jeho Duch Svätý to objasňuje? (Pozri SV 1970 str. 309 ods. 20)

Lenže teraz porovnajte tieto otázky s novými krstnými od roku 1985. Nové otázky pre kandidátov stať sa oddanými svedkami Jehovu Boha, sú nasledovné:

1) Na základe obete Ježiša Krista, oľutoval si svoje hriechy a oddal si sa Jehovovi, aby si plnil jeho vôľu?

2) Chápeš, že tvoja oddanosť a krst ťa identifikuje ako svedka Jehovu Boha v spojení s jeho organizáciou riadenou Božím duchom? (Pozri Strážna Veža 1. júna 1985, str. 30 ods. 3, 4) Všimli ste si niečo nové???

V prvom rade sa kladie dôraz na to, aby jednotlivec bol hriešnikom, ktorý potrebuje záchranu od Jehovu Boha. Ďalej jednotlivec uznáva Ježišovu úlohu v tomto spasení ako výkupcu ľudstva. Po druhé, jednotlivec reaguje na myšlienku, že zasvätil celý svoj život Jehovovi Bohu. Jednotlivec chápe, že Božia vôľa je zjavená prostredníctvom Jeho Slova pod vedením Ducha Svätého, a preto má vždy posledné slovo v živote človeka. To je to, s čím jednotlivec súhlasí pred Jehovom navždy. Uzavreli ste takúto dohodu? Otázky sú určite správne a slúžia na to, aby nám všetkým pripomenuli našu vážnu zodpovednosť byť mu úplne lojálni!

Nový súbor otázok však poukazuje na niečo iné. Áno, jednotlivcovi je povedané, aby tiež rozpoznal skutočnosť, že je hriešnik, ktorý potrebuje pokánie, ale nehovorí, že jeho záchrana pochádza od Jehovu! To zostane visieť vo vzduchu. Jednotlivec môže uvažovať o tom, že jeho záchrana môže pochádzať od Jehovu, ale môže pochádzať aj z nejakého dodatočného zdroja, ako je „organizácia riadená duchom“. V prvej otázke to nie je jasne uvedené! A ako vidíte, druhá otázka priamo spája oddanosť osoby a jej identifikáciu so združením známym ako Jehovovi svedkovia, áno, s „organizáciou riadenou duchom“! Mohol by byť jednotlivec oddaný spoločne Jehovovi a organizácii riadenej duchom? Dôsledky sú vážne! Posúďte to vy!

Obsahuje Starý Zákon mystické pravdy?

20.04.2024

Mylná predstava, napríklad podľa kabalistov je, že Tóra alebo Mojžišovský Zákon obsahuje skryté posolstvá Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Skutočnosť je diametrálne iná, podľa inšpirovaných slov samého Mojžiša, ktorý zaznamenal Tóru, a uviedol, že jej posolstvo je jasné a prístupné všetkým, nie je skryté v nejakom mystickom kóde: “Tieto [...]

Vedúci zbor Strážnej Veže nepozná hanbu!

18.04.2024

Uplynuli štyri roky, odkedy sa pandémia rozpútala ako zásterka na napumpovanie biliónov do finančného systému, ktorý vybuchol v septembri 2019. Potom už vyvinuté vakcíny boli uvedené na trh v roku 2021. Možno jednoznačne povedať, že vakcíny, čo Strážna Veža bezvýhradne podporila, nie sú ani bezpečné, ani účinné. A nielenže tieto injekcie nezabránili infekcii alebo [...]

Kto je protiobrazom neverného Izraela!

11.04.2024

V knihe pod názvom Čisté Uctievanie, vydanej spoločnosťou Strážna Veža v roku 2018, na strane 174 v rámčeku pod názvom Bol neverný Jeruzalem predobrazom takzvaného kresťanstva, sa medzi iným uvádza toto vysvetlenie ohľadne starovekého neverného Jeruzaléma v porovnaní s dnešným celosvetovým Kresťanstvom: “V minulosti sa v našich publikáciách tvrdilo, že odpadlícky [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 120437x
Priemerná čítanosť článkov: 1451x

Autor blogu

Kategórie