Abdiášovo prorocké videnie konca!

12. marca 2023, istrazca, Biblia

Najkratšia kniha Svätých Písiem Jehovu Boha, Abdiáš, má len jednu kapitolu s dvadsať jeden veršami! Preto je najkratšou knihou Božej Svätej Knižnice! Druhá najkratšia kniha Biblie je kniha nevlastného brata Ježiša Krista, učeníka Júdu, s jednou kapitolou, no len s dvadsaťštyrmi veršami. Kniha Abdiáš začína inšpirovanźmi slovami: 

“Abdiášovo Videnie:Toto hovorí Zvrchovaný Pán Jehova o Edome: “Počuli sme správu od Jehovu,medzi národy bol vyslaný posol a volá:‚Vstaňte, vytiahnime proti nemu do boja!’“ …Tvoje opovážlivé srdce ťa oklamalo, teba, ktorý bývaš v skalných trhlinách,vysoko v horách. Hovoríš si v srdci:‚Kto ma zvrhne na zem?’”  – Abdiáš 1:1-3. 

Celá kniha pojednáva o bratoch-dvojičkách, Ezauovi a Jakobovi, dvoch synoch Izáka a Rebeky. Aj keď Ezau sa narodil prvý, Biblia  hovorí: Potom prvý vyšiel celý červený a bol ako odev z vlasov, preto ho nazvali Ezau. Potom vyšiel jeho brat a jeho ruka sa držala Ezauovej päty, preto mu dal meno Jakob (čo znamená zástupca).

Plné splnenie tejto knihy o Ezauovi a Jakobovi má čas pred koncom alebo pred druhým príchodom Ježiša Krista. Ezau reprezentuje hlavnú časť pomazaných bratov vo vedení SV, zatiaľ čo Jakob verných pomazaných, ktorí sa v konci odpoja od SV a preto budú prenasledovaní staršími zo SV! Kniha sa končí inšpirovanými slovami:

Záchrancovia vystúpia na vrch Sion (to jest nebeský Sion alebo nebeské kráľovstvo),aby súdili hornatý kraj Ezaua (odpadlícku časť Božej organizácie, ktorá na samom konci bude prenasledovať verných “záchrancov-spasiteľov” nebeského Kráľovstva), a Jehova bude vládnuť ako kráľ.” – Abdiáš 1:21.