Uistite sa o všetkom, držte sa dobrého!

5. marca 2023, istrazca, Biblia

Ale plne znejúci inšpirovaný biblický verš napisaný apoštolom Pavlom v prvom storočí pomazaným bratom Krista a adoptovaným synom Jehovu Boha, znie takto: “Neuhášajte oheň ducha. Nepohŕdajte prorokovamím. Všetko skúmajte a toho, čo je dobré, sa držte. Vyhýbajte sa zlu v akejkoľvek podobe.” – 1. Tesaloničanom 5:18-22.

Lenže koncom prvého storočia apoštol Ján dodal ešte dólezitejšie, ale ďaleko vážnejšie povzbudenie pre svojich kresťanských bratov, tými slovami: “Milovaní, neverte každému inšpirovanému učeniu, ktoré tvrdí, že je od Boha, ale overujte si, či pochádza od Boha, lebo do sveta vyšlo mnoho falošných prorokov.” – 1. Jána 4:1.

Jeden taký biblický príklad na povzbudenie všetkých pomazaných bratov Krista z prvého storočia sú ľudia z Beroji: “Bratia ešte v tú noc poslali Pavla a Sílasa do Beroje. Keď tam prišli, zamierili do židovskej synagógy. Židia v Beroji boli šľachetnejší ako tí v Tesalonike. Božie slovo prijímali s veľkým nadšením a denne skúmali Písmo, či je to naozaj tak, ako počuli.” – Skutky 17:10, 11.

Podľa princípu v Prísloviach, kde čítame: “Naivný človek verí všetkému, čo počuje, ale rozvážny zvažuje všetky svoje kroky.” (Pr.14:15), dnes všetci veriaci by mali dôkladne preveriť správu, ktorá je im poskytnutá! A nie ako v posledných dekádach vedúci zbor svedkov požaduje od ovečiek absolútnu poslušnosť vo všetkom, čo im servírujú ako duchovný pokrm!