Význam výrazu spoločnosti AllatRa

18. decembra 2022, istrazca, život

Ciele a snahy medzinárodného verejného hnutia ALLATRA sú stanovené následovne: Prioritne sa zaväzujeme spájať všetky národy sveta v priateľstve na základe kultúrnych, morálnych a duchovných hodnôt, ktoré spájajú ľudí na celom svete. A zároveň všetci aj dôrazne podporujeme uplatňovanie prirodzených ľudských slobôd, a aj práv, formovanie úplne novej úrovne vzťahov medzi národmi založených na dobrej, nezištnej vzájomnej pomoci a tvorivej spolupráci medzi rôznymi ľuďmi na celej planéte, bez ohľadu na ich bydlisko, sociálne, národnostné , politická alebo náboženská príslušnosť.

Allat je ženské meno bohyne známej tiež pod menami Al-Lat; Alilat; Allatu. Pôvodom arabské meno. Takže výraz Allat je ženská verzia mena Alah. Ale môže to byť aj názov, nielen osobné meno. Je to predislamský duch, ktorý kedysi patril medzi hlavné božstvá uctievané v Mekke. Allat, Al Uzza a Menat sú trojica bohýň spomínaných v Koráne. Sú predmetom takzvaných „satanských veršov“, ktoré pôvodne umožňovali, aby modlitby príhovoru smerovali k trom pohanským bohyniam. Prorok Mohamed potom tieto verše odvolal. Incident bol inšpiráciou pre kontroverzný román Salmana Rushdieho z roku 1988 – Satanské verše.

Na druhej strane koncovka RA alebo Re reprezentuje staroegyptské božstvo slnka. V piatej dynastii, v 25. ale tiež i 24. storočí pred naším letopočtom, sa stal RA jedným z najdôležitejších bohov starovekého egyptského náboženstva, a potom identifikovaného predovšetkým s poludňajším slnkom. RA vládol vo všetkých častiach stvoreného sveta: na oblohe, na zemi, ale aj v podsvetí! Zaujímavé je tiež, že spoločnosťou Organizácie Spojených Národov dominuje náboženstvo menom “new age” alebo “nový vek” aj keď mnohí už otvorene hlásia, že OSN je v skutočnosti celosvetovým náboženstvom, nielen svetovou vládou!