Založ si blog

Kognitívna disonancia o našom živote!

Kognitívna disonancia je teória sociálnej psychológie. Disonanciou nazývajú ľudskú reakciu na nepríjemné aj nové informácie či skúsenosti protirečiace predchádzajúcej predstave a vedomosti. Tento nesúlad vyvoláva nepríjemný pocit napätia a následne túžbu po jeho znížení alebo odstránení. 

Je to ale nevedomá reakcia mysle na rozpory medzi postojmi (vedomosťami, vierou, správaním) a skutočným stavom veci. Dochádza tak aj preto, lebo ľudia majú vrodenú tendenciu konať v súlade so svojimi postojmi. Podľa Aronsona byť „čestný a úprimný“ zostáva súčasťou vnímania seba samého (tzv. Self-konceptu).

“Nech konajú dobro, nech sú bohatí v dobrých skutkoch, štedrí a ochotní deliť sa. A tak si budú zhromažďovať poklad – dobrý základ do budúcnosti, aby sa mohli chopiť skutočného života.” – 1 Timotejovi 6:18, 19.

Dnešné odpadlíctvo vedúceho zboru SV!

25.02.2024

Súčasné udalosti, oznámenia vedúceho zboru Strážnej Veže nás priviedli k rozhodnutiu, že nemôžeme podporiť to, čo považujeme za odpadnutie od pravého uctievania, ako je opísané v Biblii Ježišom Kristom a ako sa toho kresťania v prvom storočí stránili! Dokonca aj biblické princípy, ako boli vyučované a publikované pred COVID 19, sú bez komentára alebo tiež bez [...]

Boží posledný súd začne Strážnou Vežou!

24.02.2024

Túto rýchlo sa blížiacu skutočnosť, predpovedanú mnohokrát v inšpirovaných Svätých Písmach Božími prorokmi, starovekými i kresťanskými apoštolmi a prorokmi, potvrdil i apoštol Peter vo svojom prvom liste svojim pomazaným bratom a sestrám týmito jasnými varovnými slovami: “Lenže, nech nikto z vás netrpí ako vrah, zlodej, zločinec alebo ako ten, čo sa mieša do [...]

Kto je vedúci zbor Jehovových svedkov?

17.02.2024

Vedúci zbor Jehovových svedkov v súčasnosti tvorí deväť mužov, ktorí tvrdia, že sú pomazanými služobníkmi Boha Jehovu. Dali si zodpovednosť za to, aby dávali vedenie a podnety k dielu Kráľovstva Ježiša Krista. Hovoria o sebe ako o Vernom a Rozvážnom Otrokovi z jedného z podobenstiev Ježiša Krista. ( Mat. 24:14, 45–47; Zjavenie 12:17) Vedúci zbor tvrdí, že vo [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

istrazca

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 110980x
Priemerná čítanosť článkov: 1441x

Autor blogu

Kategórie