Predstavivosť je prirodzená ako dýchanie!

30. mája 2022, istrazca, život

Ľudia, ktorí to nevedia alebo na to zabudnú, narážajú na stenu z tehál! Niektorí z nich potom idú k chlastu a drogám, niektorí k násiliu, niektorí do zúfalstva, a poniektorí do zvieracej kazajky prísne sa opakujúceho mechanického života, niektorí na tupú, nudnú pôdu pasivity!

Ľudia nie sú stroje! Ľudia sú kreatívni. Lenže spoločnosti a civilizácie nie sú po určitom bode svojho vývoja nikdy kreatívne! Vyberajú si štandardné tvary a štandardné vzorce myslenia a štandardné organizácie. Tá decentralizácia nie je len ‚silní ovládajú slabých‘. 

Je to vedomý impulz šíriaci sa ako choroba. V priebehu histórie ho vidíte prejavovať sa mnohými podobami. Dnes máme masívny štát dozoru. Je to vyjadrenie ‚štandardného človeka, ktorý musí myslieť a konať určitým spôsobom‘. Predstavivosť to všetko ničí!

Predstavivosť ide všade, kam chcete, a v tomto procese objavíte nápady a sféry, a celú dimenziu a silu, ktorá by inak zostala neviditeľná až do konca času. No toto je prirodzený stav vecí. Všetko ostatné je programovanie. Programovanie prichádza v dvoch formách.

Prvá sa robí jednotlivcovi a druhá čo on robí sám sebe. Každý duchovný systém a učenie v priebehu histórie zahodili predstavivosť a hodili ju na smetisko. Už je dávno čas zvrátiť tento trend. Predstavivosť je tvorivá sila jednotlivca, kľúčom k jeho večnej budúcnosti, šťastiu a slobode.